• Slovenský
  • Magyar

Hirdetőtábla
Részletes Csáb Térkép - Geoportál
 
 
Turistatérkép - Turustická mapa
Csáb - Čebovce

AKTUÁLIS PROJEKTEK


Kerti komposztáló minden házhoz

Rekonštrukcia Obecného Úradu
Rekonštrukcia Obecného Úradu


A könyv az ember barátja
Fond na podporu umenia

Könyv a jó hangulathoz
Fond na podporu umenia

Jármű vásárlása

Európsky fond regionálneho rozvoja
Integrovaný regionálny operačný program


Dokumentumtár
Fotógaléria
Videógaléria

FACEBOOK

Kultúra
Akikre büszkék lehetünk - Cikkek az újságokból
2024-05-08

Share this!

 
Csemadok 75 – ünnepi hétvége színházzal Csábon
2024-04-07

Share this!
Megemlékezés

A Csemadok alapításának 75. évfordulója alkalmából a Csábi Alapszervezet ünnepi hétvégére hívja az érdeklődőket 2024. április 12-én és 13-án.

Pénteken 18.00 órától ünnepi évzáró-évkezdő összejövetelre várják a tagságot és az érdeklődőket az Alapiskolába. Megtudhatjuk milyen volt a szervezet 2023-as éve, mit terveznek 2024-re, új Csemadok vezetőséget választanak és az ünnep kapcsán díjátadóra is sor kerül.

Másnap, szombaton este pedig folytatódik a Csábi Színházi Esték sorozat az Alapiskola közösségi termében. 19.00 órától a Papa különböző hangszereken hegedül című színházi előadás lesz látható Lajos András színművésszel, aki évekig a Vígszínház színésze volt, jelenleg a Miskolci Nemzeti Színház tagja. Olyan filmsorozatokban is láthattunk őt, mint A mi kis falunk, a Doktor Balaton, a Terápia.

Az Egy - vagy két - lakodalom pontos leírása (monodráma a BÚCSI JAZZ zenekar megalakulásáról) alcímű előadás szellemesen megírt, poénokkal és sajátos humorral fűszerezett szövegéből megtudjuk, hogy miként alakult meg, utazgatott egy Zetor traktor pótkocsiján és érezte magát a vidéki lakodalmakban a zenekar.

A darab a szerző édesapját idézi meg, aki miután 1948. február 6-án hazatért a II. világháború alatt túlélt hadifogságból, kiötlötte, hogy bármi áron zenekart alapít. E szándékát az indokolta, hogy akkoriban Búcson és annak környékén nagy volt a házasulási kedv, ám ott a közkedvelt Pepes zenekaron kívül más banda nem létezett. Bár az édesapa egyetlen hangszeren sem tudott játszani, de leporolta a korábban egy munkácsi özvegyasszonytól kapott hegedűjét, s összeverbuválta a különféle hangszerekkel rendelkező helyi embereket.

Az előadásra a belépődíj összege tetszőleges, a Csemadok tagoknak ingyenes. Az előadás hossza kb. 65 perc szünet nélkül.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők, a Csemadok Csábi Alapszervezete. Ünnepeljünk közösen!

 
Zenés keresztút Csábon 2024-ben is (VIDEÓ)
2024-03-21

Share this!

A húsvéti ünnepekre két alkalommal is zenés keresztúttal készülhetnek a hívek a csábi Szűz Mária Szent Neve Plébániatemplomban.

Az első alkalomról készült felvétel most felkerült a Youtubera.

Közreműködik a Szeder Kórus zenészekkel kiegészülve.



 
Ünnepi megemlékezés
2024-03-11

Share this!
Megemlékezés

A CSEMADOK Csábi Alapszervezete, Csáb község és a Csábi Alapiskola közös rendezésében 2024. március 16-án, szombaton 16.00 órától az alapiskola melletti Szeder Parkban, majd a közösségi teremben megemlékezést tartunk az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából.

Az ünnepi programban közreműködnek az Alapiskola és a Művészeti Alapiskola diákjai, valamint a Szeder Kórus.


A rendezvény után mindenkit szeretettel várunk egy kis frissítőre és kötetlen beszélgetésre is.
 
Jótékonysági farsangi bál Csábon
2024-01-11

Share this!

A Csábi Alapiskola mellett működő Óvoda nagy szeretettel hívja Önöket Jótékonysági farsangi báljára a helyi alapiskola közösségi termébe, melyre 2024. február 3-án, szombaton 19.00 órától kerül sor.

A jó szórakozásról a csábi OKÉ zenekar gondoskodik.

A belépődíj 25 euró, mely tartalmazza az aperitifet, vacsorát, sós és édes harapnivalókat, bort, üdítőt, valamint kávét is.

A rendezvényen értékes tomboladíjak kerülnek kisorsolásra.

Érdeklődni és jegyeket foglalni Božena Tóthovánál a 0915 971 431 telefonszámon, Katarína Pajerovánál a 0908 393 851 telefonszámon lehet.

 
Akikre büszkék lehetünk - Cikkek az újságokból
2023-12-28

Share this!

 
A művészeti iskola adventi koncertje és kiállítása
2023-12-11

Share this!


A Csábon működű művészeti iskola (Művészeti Alapiskola Ipolybalog) meghív minden érdeklődőt a 2023. december 15-én, pénteken 15.30-kor és 17.30-kor megrendezésre kerülő adventi koncertjére és kiállítására az alapiskola zenetermébe.

Hallhatják az ifjú tehetségeket és láthatják az általuk készített rajzokat, festményeket és egyéb kézzel készített remekeiket.

Mindenkit szeretettel várnak.
 
Egy disznótor pontos leírása - folytatódnak a Csábi Színházi Esték
2023-12-11

Share this!


Nem kell Budapestre, Komáromba, Kassára utazni. Elhozzuk Önöknek a színházat Csábra!

Folytatódik a Csemadok Csábi Alapszervezetének sikeres sorozata, a Csábi Színházi Esték. December 17-én, vasárnap 17.00 órától Egy disznótor pontos leírása kerül színpadra az Alapiskola Közösségi termében

„A kisember az, aki nem szól bele a politikába. Tudja, hogy mit mondanak, érti is, meg is tudja fogalmazni, csak nem érdekli őt annyira ez a mocsok. Megvan a saját problémája” – vélekedik a darab írója, Soóky László.

A „Disznótor” a 70-es éveket, a prágai tavaszt követő időszakot eleveníti fel a kisember szemszögéből. Soóky László drámaszövege ráadásul végtelen könnyedséggel és humorral beszél az „ideiglenes” szovjet megszállásról, az átvilágításról, a szabadság ideájáról, valamint a közösség szabadságra való képtelenségéről.

A főhős, miközben várja, hogy kisüthesse a zsírt, megpróbálja megvilágítani a felvidéki disznótorok körül kialakult tragikomikus helyzeteket. Mesél a családról, Retkes Lajosról, aki egyben TSZ elnök és böllér is. Megismerjük a körzeti orvos Józsi szomszédot, a tanító Józsi szomszédot, a pártelnök Józsi szomszédot, Lajos szomszédot, Zsiga esperest, és a többieket. Na, persze, disznótor lévén, illik legalább megemlíteni a leölésre szánt állatokat is: Gyuri, Rozsdás, Tarka és Jenüs.

Az előadás műfaját tekintve „mesélőszínház”, tehát egy színész történetmesélésén keresztül kapunk képet a világról. A színész ebben az esetben a felvidéki – dumamocsi – származású Lajos András, aki évekig a Vígszínház színésze volt, jelenleg a Miskolci Nemzeti Színház tagja. Olyan filmsorozatokban is láthattunk őt, mint A mi kis falunk, a Doktor Balaton, a Terápia.



A drámaszöveget Soóky László írta, dramaturg Varga Emese, zene Márkos Albert.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők, a Csemadok Csábi Alapszervezete, Csáb község és a helyi Alapiskola.

A belépés ingyenes. Regisztráció, helyfoglalás a Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. emailcímen.

Az előadás hossza kb. 65 perc szünet nélkül. A darab 14 éves kor felett ajánlott.

A Csábi Színházi Esték előadásai a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával valósulnak meg. A Csemadok Csábi Alapszervezetének működését Csáb község támogatja.

Bővebben...
 
Zenés Mikulásváró a Kobolddal
2023-12-04

Share this!


Kedves gyerekek, szülők, nagyszülők!

Csáb község vezetősége, a helyi Alapiskola és a Csemadok Csábi Alapszervezete szeretettel vár mindenkit 2023. december 5-én, kedden 15.15-kor az Csábi Alapiskola éttermében megrendezésre kerülő ZENÉS MIKULÁSVÁRÓ délutánra.

Ott lesz velünk a kitűnő KOBOLD Zenekar Pozsonyból, akik elhozzák legismertebb dalaikat, de karácsonyi énekek is felcsendülnek. De fellépnek az óvoda diákjai is. A program keretében megérkezik a Mikulás, aki minden gyereknek ajándékot hoz.

Forralt borral, üdítővel és édességgel kedveskedünk a jelenlévőknek.

 
Kitűnő színművészek érkeznek Csábra - folytatódik a Csábi Színházi Esték sorozat
2023-11-27

Share this!


Nem kell Budapestre, Komáromba, Kassára utazni. Elhozzuk Önöknek ide a színházat!

Folytatódik a Csemadok Csábi Alapszervezetének sikeres sorozata, a Csábi Színházi Esték. Az Alapiskola közösségi termében lépnek színpadra többen is a Komáromi Jókai Színház színművészei közül.

Itt lesz velünk a Jászai Mari-díjas Bandor Éva, akit olyan filmekben is láthattunk, mint az Üvegtigris 3., Larry, Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, Hatalom (Moc).

De játszik majd Holocsy Krisztina és Schlár Gréta, valamint Olasz István és Szabó Viktor, akik már többször szórakoztattak minket Csábon.

Mindennapi párkapcsolati és gyereknevelési problémáink jelennek meg ebben a műben. Eszter és Farkas szokásos esti családi életüket élik, a megszokott kis civakodásokkal tarkítva, mígnem éjfél körül beállít Eszter testvére, Ernella párjával Alberttal. Lerobbant a kocsijuk, ezért pár napra beköltöznek Eszterékhez, amíg megjavítják az autót. Enyhe feszültséget szül ez a helyzet, és fokozatosan kiderülnek mindenki rejtett gondolatai, érzései. A gyereknevelésről is eltérőek a vélemények a két családban.


Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című díjnyertes filmjének színpadi változata lesz látható a City Reboot Polgári Társaságnak köszönhetően december 3-án, vasárnap 17.00 órától, ahová mindenkit szeretettel várnak a szervezők, a Csemadok Csábi Alapszervezete, Csáb község és a helyi Alapiskola.

Regisztráció, helyfoglalás a Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. emailcímen. Az előadás hossza kb. 75 perc szünet nélkül.

A Csábi Színházi Esték előadásai is a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával valósulnak meg. A Csemadok Csábi Alapszervezetének működését Csáb község támogatja.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 1 - 20 / 403

ELÉRHETŐSÉGEK

Csábi községhivatal
Szeder Fábián utca 320/162
Tel: +421 47 488 22 11
Mob: +421 903 700 005

SZAVAZÁS

Milyen kapcsolata van Csáb községgel?
 

PILLANATKÉPEK

FIGYELEM!

Tudsz egy készülő rendezvényről, eseményről községünkben?
Történt valami községünkben, amiről nem számoltunk be?
Készítettél olyan fotót, ami községünkkel kapcsolatos?

Értesíts minket, küldj üzenetet, küldj képet a Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. emailcímre.
Köszönjük