• Slovenský
  • Magyar

COVID-19 INFO

Hirdetőtábla
Részletes Csáb Térkép - Geoportál
 
 
Turistatérkép - Turustická mapa
Csáb - Čebovce

AKTUÁLIS PROJEKTEK


Kerti komposztáló minden házhoz

Rekonštrukcia Obecného Úradu
Rekonštrukcia Obecného Úradu


A könyv az ember barátja
Fond na podporu umenia

Könyv a jó hangulathoz
Fond na podporu umenia

Jármű vásárlása

Európsky fond regionálneho rozvoja
Integrovaný regionálny operačný program


Dokumentumtár
Fotógaléria
Videógaléria

FACEBOOK

Kultúra
Györgymártonfalvától Csáb községig – kisfilm a 750 éves falunkról
2023-08-19

Share this!

Csáb község tavaly, 2022-ben ünnepelte első írásos említésének 750. évfordulóját, amely alkalomra különböző programok vártak mindenkit. Az eseménysorozat egy kopjafaállítással kezdődött és a kerek évfordulót egy mozgókép elkészítésével koronáztuk meg.

A kisfilm igyekszik a legtágabb spektrumban bemutatni a települést: kezdi annak történelmével, majd fokozatosan ráköt a jelen állapotra. Ismerteti a központi falu fejlett infrastruktúráját, információkat közöl a csábi szőlőművelés évszázadairól, sportolási és kikapcsolódási lehetőségeket ajánl, megismerteti a kulturális élet szereplőit, betekintést nyújt a helyi egyházközség és alapiskola mindennapjaiba, valamint gondolatokat fogalmaz meg a jövőt illetően.

A projekt ötletgazdája a Csemadok Csábi Alapszervezetének elnöke, Zaťko Ervin – aki egyben a rendezői feladatokat is ellátta –, a felvételeket, a vágást és az egyéb utómunkálatokat Csáky Mátyás végezte el. Narrátorként Miskei Ferencet hallhatjuk, aki Zaťko Ervinnel közösen állította össze a szöveget. A hallottak szlovák nyelvre történő átültetésénél pedig Bene Marianna nyújtott segítő kezet. Az egész folyamathoz a Magyar Kormány biztosította az anyagi fedezetet a Bethlen Gábor Alapon keresztül.

„750 év. Történelmi léptékkel mérve egy szempillantás, mégis elegendő idő ahhoz, hogy összegezzük a dolgokat és egyfajta számadást, útmutatást adjunk a jövő csábi generációi számára. Mert erős gyökerek nélkül nincs biztos törzs, biztos törzs híján pedig nincs virágba boruló lombkorona.” 
Szent István Napi Tábortűz Csábon
2023-08-14

Share this!

A Csemadok Csábi Alapszervezete 2023. augusztus 19-én, szombaton mindenkit nagy szeretettel vár az idén első alkalommal megrendezésre kerülő Szent István Napi megemlékezésre és tábortűzre.

A helyi alapiskola melletti Szeder-parkban egy rövid műsor keretében 19.15-kor koszorúzzuk meg a község első írásos említésének 750. évfordulója alkalmából emelt kopjafát, ezzel emlékezve államalapító szent királyunkra.

A tábortűz és a „batyus” nyársalás a Meggy-pataki réten valósul meg szombaton,19.30-tól. A frissítőről és a borról a rendezőség is gondoskodik.

A tábortűz meggyújtása 20.00 órakor történik.

Találkozzunk barátainkkal, ismerőseinkkel, családtagjainkkal. Pokrócot, evőeszközöket, poharakat mindenki hozzon magával. Rossz időjárás esetében az esemény elmarad.


 
VIDEO – ilyen volt a szederFESZT 2023-ban
2023-07-06

Share this!

Összefoglaló az idei szederFESZT-ről 4 percben.

További információk és képek a fesztivál Facebok oldalán.
Bővebben...
 
szederFESZT 2023 - PROGRAM
2023-06-19

Share this!


2023. június 24-én és 25-én, szombaton és vasárnap hetedik alkalommal kerül megrendezésre a szederFESZT zenei-kulturális fesztiválunk. A belépés a rendezvényre ezúttal ia ingyenes. Mindenkit sok szeretettel várunk.
Részletes program:
Bővebben...
 
A Szeder Kórusunk is fellép a Juniálison
2023-06-06

Share this!
Megemlékezés

Vasárnap, 2023. június 11-én 14.30-tól rendezik meg a hagyományos Juniálist a nagycsalomjai szabadtéri színpadon.

A műsorban fellépnek a járás Csemadok alapszervezetei mellett működő csoportok. Ott lesz többek közt a csábi Szeder Kórus is Zaťko Veronika vezetésével.

 
Az AlisAdam PianoDuo koncertje Csábon
2023-05-29

Share this!
Megemlékezés

2023. június 4-én, vasárnap 17.00 órától az AlisAdam PianoDuo, azaz a Baráz házaspár, Baráz (Yajima) Alisa japán zongoraművésznő és Baráz Ádám magyar zeneszerző négykezes zongorahangversenyére kerül sor szlovákiai turnéjuk keretében a Csábi Alapiskola művészeti nagytermében (bejárat az épület hátsó részén)

A koncert a NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA alkalmából valósul meg.

Műsoron Liszt, Schubert, Erkel Ferenc és Chován Kálmán művei. Belépő felnőtteknek 10 euró, diákoknak 5 euró.


 
Akikre büszkék lehetünk - Cikkek az újságokból
2023-05-16

Share this!

 
Zenés keresztút Csábon (VIDEÓ)
2023-04-20

Share this!

A húsvéti ünnepekre két alkalommal is zenés keresztúttal készülhettek a hívek a 255 éves csábi Szűz Mária Szent Neve Plébániatemplomban.

Erről készült felvétel most felkerült a Youtubera.

Közreműködik a Szeder Kórus zenészekkel kiegészülve. 
Cikkek a KÜRTÖS és a REMÉNY számaiban
2023-04-20

Share this!

A Kürtös havilap legújabb, áprilisi, valamint a Remény 16. számában cikkek jelentek meg községünkkel kapcsolatban.

Ajánljuk mindenki figyelmébe.

TOVÁBBI ÚJSÁGCIKKEK ITT
 
De mi lett a Nővel? - a Csábi Színházi Estéken búcsúzik a népszerű előadás a nézőktől
2023-03-28

Share this!


Március végén folytatódik a Csemadok Csábi Alapszervezete által indított Csábi Színházi Esték sorozat, mely ezúttal egy különleges előadásnak ad otthont.

A Csábi Alapiskola közösségi termében búcsúzik a közönségtől Kiss Csaba De mi lett a nővel? című férfimeséje. Utolsó alkalommal mutatják be a Komáromi Jókai Színház és a nyitrai Andrej Bagar Színház színművészei ezt a szórakoztató darabot.

A három vándorszínész úton van egy bálba, ahol a képzeletbeli múzsájuk egy közös hölgy, Irina. Hogy mi is történt a végzet asszonyával? A végén minden titokra fény derül és megelevenedik a férfivágy örök tárgya, az a bizonyos legendás Nő is.

Az előadás a népszerű Rédli Károly rendezésében lesz látható, olyan kitűnő színészekkel, mint Szabó Viktor, Culka Ottó és Olasz István.

Felhőtlen szórakozás és kikapcsolódás vár mindenkire a sorozat újabb előadásán március 31-én, pénteken 19.00 órakor a Csemadok Csábi Alapszervezete, a 750 éves Csáb község és a helyi Alapiskola közös szervezésében.

A Csábi Színházi Esték előadásai is a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával valósulnak meg.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 1 - 20 / 393

ELÉRHETŐSÉGEK

Csábi községhivatal
Szeder Fábián utca 320/162
Tel: +421 47 488 22 11
Mob: +421 903 700 005

SZAVAZÁS

Milyen kapcsolata van Csáb községgel?
 

PILLANATKÉPEK

FIGYELEM!

Tudsz egy készülő rendezvényről, eseményről községünkben?
Történt valami községünkben, amiről nem számoltunk be?
Készítettél olyan fotót, ami községünkkel kapcsolatos?

Értesíts minket, küldj üzenetet, küldj képet a Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. emailcímre.
Köszönjük