• Slovenský
  • Magyar

Hirdetőtábla
Részletes Csáb Térkép - Geoportál
 
 
Turistatérkép - Turustická mapa
Csáb - Čebovce

AKTUÁLIS PROJEKTEK


Kerti komposztáló minden házhoz

Rekonštrukcia Obecného Úradu
Rekonštrukcia Obecného Úradu


A könyv az ember barátja
Fond na podporu umenia

Könyv a jó hangulathoz
Fond na podporu umenia

Jármű vásárlása

Európsky fond regionálneho rozvoja
Integrovaný regionálny operačný program


Dokumentumtár
Fotógaléria
Videógaléria

FACEBOOK

Nagyszabású gyereknap volt Csábon (FOTÓ+VIDEÓ)
2022-08-01  |  KultúraKét év kihagyás után Nagyszabású Gyereknapra kerül sor Csábon, az alapiskola melletti műfüves pálya környékén.

Számos attrakciók (óriáslégvár, eurojumping, villanyautók, körhinta), kézműves foglalkozások, arcfestés, lufihajtogatás és az X-Faktort is megjárt KOBOLD zenekar biztosította a kitűnő hangulatot.

 
Átadásra került Csáb első kopjafája (FOTÓK+CIKKEK)
2022-04-12  |  Kultúra


Átadásra került az idén 750 éves Csáb első KOPJAFÁJA a Szeder Parkban, az alapiskola mellett, melyet a CSEMADOK Csábi Alapszervezete állított Csáb község közreműködésével.

Az eseménnyel kapcsolatban cikkek, fotók jelentek meg, amiket itt lehet megtekinteni:

 
Akikre büszkék lehetünk - Cikkek az újságokból
2022-02-02  |  Kultúra


 
Új kiadásban jelent meg a templomunkat bemutató Stációk könyv
2021-10-06  |  Egyház


Megjelent a STÁCIÓK - 250 éves a csábi Szűz Mária Szent Neve Plébániatemplom kiadvány új kiadása.

A könyvben részletesen bemutatásra kerül az épület és annak ereklyéi. Visszaemlékezések formájában ismerhetünk meg érdekességeket a templomunkról. Többek közt Balga Ferenc kántor, illetve a csábi születésű György Ferenc plébános emlékeit is elolvashatjuk.

Áttekintjük az egyes ünnepnapokat, ismertetve miként tartják meg azokat a csábi hívek. Az egyházi ünnepek mellett egyéb, közösségépítő alkalmakról is szó esik. Olvashatunk a templomban működő kórusokról, nyári táborokról, a Mária Légióról.

A csábi templom fontos szerepet játszott a kulturális élet fejlődésében is, amiről szintén olvashatunk a kiadványban, a Hajnalok völgye kórusfesztiválról, ORGONAestekről, a Csábi Szeder Fábián Dalegyletről, s annak utódjáról, a Szeder Kórusról.

Röviden kitérnek a falu híres szülöttjére, Szeder Fábián bencés áldozópapra és tanárra, aki elsőként foglalkozott tudományos szinten a palócsággal.

A könyv mellékletében áttekinti a templom eddigi papjainak névsorát, Csáb község felszentelt papjait s továbbá apácáit, valamint az egyéb szolgálatot nyújtó helyiekről sem feledkeztek meg. Mindamellett gazdag archív képanyag mutatja be a templomot és a csábi hitéletet.

Érdeklődni a templomunk sekrestyéjében, vagy a Csemadok Csábi Alapszervezet elnökénél, Zaťko Ervinnél lehet.
 
A nagyobb biohulladékok ingyenes elszállítása
2021-03-23  |  Önkormányzat


A hulladék osztályozása egyre fontosabb a községek, lakosok számára (törvényi kötelezettségek, gazdasági tényezők).

Így községünk abban is segíti a lakosokat, hogy az olyan biohulladékot, amely már méretileg nem a komposztálóba való ingyenesen elszállítja és ingyenesen likvidálja a helyi komposztáló üzemben.

Elsősorban olyan nagyobb biohulladékról van szó, mint a gallyak, bokrok, nagyobb ágak, vastag gyom (paprikaszár, paradicsomszár, krumpluszár, ...), amelyeket gyakran a hatályos törvények ellenére sokan tüzelnek, így törvényt is sértenek.

Aki igény tart az elszállításra kérjük egyeztessen a községi hivatalban, vagy az elérhetőségeinken .

 
Használjuk a házi komposztálókat!
2020-04-28  |  Önkormányzat


Kedves csábi lakosok. 2019 őszén minden háztartásba eljuttattuk a házi komposztálókat, valamint a háztartásbeli hulladék helyes komposztálásáról szóló útmutatót is, amit most elektronikusan is elérhetővé teszünk.


A komposztáló a községünkben működő szelektív hulladékgazdálkodás része, melynek használata kiemelten fontos.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a bioszemét (udvarok, kertek növényzete) és a konyhai szemét (ételmaradék) nem a kukába való, hanem a komposztálóba.

A kukaedények tartalma a jövőben ellenőrizve lesz a kiürítésük előtt, abból a célból, hogy be-e vannak tartva a szelektív szemétgyűjtési előírások!

A kukaedényekbe a szelektív hulladékgazdálkodásnak köszönhetően lényegesen kevesebb szemét jut, ami gazdaságosabbá teszi a szeméthordást, így megelőzhető lesz a következő évekre diagnosztizált szemétdíj emelés.

Köszönjük, hogy önök is hozzájárulnak a környezetünk védelméhez. 
Kesztyűk, maszkok a kommunális szemétbe – óvjuk a szennyvízvezetéket
2020-04-05  |  Önkormányzat

Kanalizáció

Tisztelt lakosok! A jelenlegi járványhelyzetben szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy a már nem használt kesztyűk és védőmaszkok (az egyszer használatosak is) a kommunális hulladék közé valóak, tehát a kukaedényekbe kell likvidálni őket.


Szintén figyelmeztetjük Önöket, hogy a községünkben működő szennyvízvezetékbe egyre több oda nem való kommunális hulladék kerül, ami gátolja a berendezések működését, tönkre teszi azokat, és ezzel akár több ezer eurós károkat is okozhatnak községünknek.

Kanalizáció

Ezért kérünk mindenkit, hogy a nedves törlőkendőket, rongydarabokat, zacskókat, törülközőket, stb. ne dobáljanak a szennyvízbe (WC-k, lefolyók, …). Mindez szintén a kukaedényekbe való.

Köszönjük!

Kanalizáció
 
Teendők és tanácsok vészhelyzet esetére
2017-08-11  |  Önkormányzat


Olvassák el a teendőket, tanácsokat vészhelyzet esetére (árvíz, tűz, földrengés, lövöldözés, terrortámadás, …)

DOKUMENTUMOK
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

ELÉRHETŐSÉGEK

Csábi községhivatal
Szeder Fábián utca 320/162
Tel: +421 47 488 22 11
Mob: +421 903 700 005

SZAVAZÁS

Milyen kapcsolata van Csáb községgel?
 

PILLANATKÉPEK

FIGYELEM!

Tudsz egy készülő rendezvényről, eseményről községünkben?
Történt valami községünkben, amiről nem számoltunk be?
Készítettél olyan fotót, ami községünkkel kapcsolatos?

Értesíts minket, küldj üzenetet, küldj képet a Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. emailcímre.
Köszönjük