• Slovenský
  • Magyar

Hirdetőtábla
Részletes Csáb Térkép - Geoportál
 
 
Turistatérkép - Turustická mapa
Csáb - Čebovce

AKTUÁLIS PROJEKTEK


Kerti komposztáló minden házhoz

Rekonštrukcia Obecného Úradu
Rekonštrukcia Obecného Úradu


A könyv az ember barátja
Fond na podporu umenia

Könyv a jó hangulathoz
Fond na podporu umenia

Jármű vásárlása

Európsky fond regionálneho rozvoja
Integrovaný regionálny operačný program


Dokumentumtár
Fotógaléria
Videógaléria

FACEBOOK

Gyermekszületési támogatás - Balga Adél
2024-04-22  |  Önkormányzat


Újra átadásra került a Gyermekszületési támogatás a község részéről Csáb képviselő testületének 2019 február végén elfogadott alapelve alapján.

Balga Adél, Balga Kušicky Lilla és Balga Ferenc közös gyermeke 200 eurós anyagi támogatásban részesült.

A támogatással községünk így is szeretné segíteni falunk lakosait és egyben motiválni a fiatal házasokat.
 
A csábi Dr. Czelenk Ferenc a Szent-Gyögyi Albert Orvosi Díj közönségdíjasa
2024-03-21  |  Szervezetek


Csáb szülöttje, Dr. Czelenk Ferenc doktor (sebész, Balassagyarmat) a Szent-Gyögyi Albert Orvosi Díj közönségdíjasa lett.

A több száz díjra jelölt közül a nagyközönség választotta ki a közönségdíjas orvosokat, akik rendhagyó módon ezúttal 8-an vannak. Az Észak-Magyarország régióban szavazategyenlőség állt fen így Dr. Czelenk Ferenc mellett Dr. Kiss Zsolt is részesül az elismerésben.

GRATULÁLUNK!
 
Akikre büszkék lehetünk - Cikkek az újságokból
2023-12-28  |  Kultúra


 
Az Úrbéresi Társaság felhívása - ingatlanok rendezése
2023-09-19  |  Szervezetek

Erdő

A Csábi Úrbéresi Társaság 2023. július 2-án megtartott rendkívüli közgyűlésének határozata alapján felszólítja azokat az épülettulajdonosokat (pl. borház, víkendház), akiknek a Csábi Úrbéres Társaság telületén nincs rendezve az ingatlanjuk, hogy ezt legkésőbb 2025. december 31-ig tegyék meg.

Ennek elmulasztása esetén a Csábi Úrbéresi Társaság a rendkívüli közgyűlés 1/2023. számú határozata szerint fog eljárni.

 
Györgymártonfalvától Csáb községig – kisfilm a 750 éves falunkról
2023-08-19  |  Kultúra


Csáb község tavaly, 2022-ben ünnepelte első írásos említésének 750. évfordulóját, amely alkalomra különböző programok vártak mindenkit. Az eseménysorozat egy kopjafaállítással kezdődött és a kerek évfordulót egy mozgókép elkészítésével koronáztuk meg.

A kisfilm igyekszik a legtágabb spektrumban bemutatni a települést: kezdi annak történelmével, majd fokozatosan ráköt a jelen állapotra. Ismerteti a központi falu fejlett infrastruktúráját, információkat közöl a csábi szőlőművelés évszázadairól, sportolási és kikapcsolódási lehetőségeket ajánl, megismerteti a kulturális élet szereplőit, betekintést nyújt a helyi egyházközség és alapiskola mindennapjaiba, valamint gondolatokat fogalmaz meg a jövőt illetően.

A projekt ötletgazdája a Csemadok Csábi Alapszervezetének elnöke, Zaťko Ervin – aki egyben a rendezői feladatokat is ellátta –, a felvételeket, a vágást és az egyéb utómunkálatokat Csáky Mátyás végezte el. Narrátorként Miskei Ferencet hallhatjuk, aki Zaťko Ervinnel közösen állította össze a szöveget. A hallottak szlovák nyelvre történő átültetésénél pedig Bene Marianna nyújtott segítő kezet. Az egész folyamathoz a Magyar Kormány biztosította az anyagi fedezetet a Bethlen Gábor Alapon keresztül.

„750 év. Történelmi léptékkel mérve egy szempillantás, mégis elegendő idő ahhoz, hogy összegezzük a dolgokat és egyfajta számadást, útmutatást adjunk a jövő csábi generációi számára. Mert erős gyökerek nélkül nincs biztos törzs, biztos törzs híján pedig nincs virágba boruló lombkorona.” 
Bemutatkozott Csáb U11-es labdarúgócsapata
2023-08-18  |  Sport


Csütörtökön bemutatkozott Csáb U11-es labdarúgócsapata. Első, barátságos mérkőzésüket a gyerekek Lukanényében játszották. A járási bajnokság a jövő héten veszi kezdetét. 
VIDEO – ilyen volt a szederFESZT 2023-ban
2023-07-06  |  Kultúra


Összefoglaló az idei szederFESZT-ről 4 percben.

További információk és képek a fesztivál Facebok oldalán.
Bővebben...
 
Akikre büszkék lehetünk - Cikkek az újságokból
2023-05-16  |  Kultúra


 
A szépülő csábi egyházközség – fókuszban a parókia
2023-05-16  |  Egyház

 
A csábi egyházközség 2018-ban egy többnapos eseménysorozat keretében ünnepelte plébániatemploma felszentelésének 250. évfordulóját. Az öt évvel ezelőtti programok egy részének – a templomon és a templomkerten kívül – a parókia és annak udvara adott otthont.

A csábi paplak egyidős a templommal, ámbár az 1700-as évek derekán felhúzott épületet a múlt század hatvanas éveiben teljesen lebontották annak rossz állapota miatt. Helyén emelték fel a bontással egyidőben a mait, ami tágas szobákkal és nagy pincehelyiségekkel lett ellátva. Mint a templomon, a parókián is meglátszott a tovalett évtizedek lenyomata.


A pince részét képező közösségi terem, valamint raktár, a kazánház az évek alatt a vízelvezetés hiánya miatt egyre rosszabb állapotba került: a falak átvették a talaj nedvességét, belülről omladozott a vakolat és nem egy helyen a moha és a penész is megjelent. A nagyobb esőzéseknél pedig rendszeresen át is jutott a víz a már említett területekre. Ideje volt tehát lépni az épület állagmegóvása érdekében: Magyarország Kormánya támogatásával, a Bethlen Gábor Alapon keresztül sikerült anyagi forráshoz jutnunk, bár abból a megnövekedett árak miatt a tervek egy része valósulhatott csupán meg; hasonló cipőben jártunk az anyagbeszerzés terén is.
Bővebben...
 
Földterületek rendezése – Hagyatéki eljárás
2023-02-20  |  Önkormányzat


Csáb község környékén is elindultak a földterület-rendezések, amit a Szlovák Köztársaság Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériuma indított az ismeretlen tulajdonosok és a szétaprózott földek tulajdonjogi viszonyának problémája miatt.

Felhívjuk a lakosok figyelmét, hogy akik olyan csábi külterületeket (extravilán) használnak, ahol még az őseik után a hagyatékot nem rendezték, ajánlott a hagyatéki eljárást mielőbb elindítani.

Így a terület élő személyre kerül át és nem kerül majd a földalapkezelő hivatal (pozemkový fond) tulajdonába.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

ELÉRHETŐSÉGEK

Csábi községhivatal
Szeder Fábián utca 320/162
Tel: +421 47 488 22 11
Mob: +421 903 700 005

SZAVAZÁS

Milyen kapcsolata van Csáb községgel?
 

PILLANATKÉPEK

FIGYELEM!

Tudsz egy készülő rendezvényről, eseményről községünkben?
Történt valami községünkben, amiről nem számoltunk be?
Készítettél olyan fotót, ami községünkkel kapcsolatos?

Értesíts minket, küldj üzenetet, küldj képet a Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. emailcímre.
Köszönjük