• Slovenský
  • Magyar

Hirdetőtábla
Részletes Csáb Térkép - Geoportál
 
 
Turistatérkép - Turustická mapa
Csáb - Čebovce

AKTUÁLIS PROJEKTEK


Kerti komposztáló minden házhoz

Rekonštrukcia Obecného Úradu
Rekonštrukcia Obecného Úradu


A könyv az ember barátja
Fond na podporu umenia

Könyv a jó hangulathoz
Fond na podporu umenia

Jármű vásárlása

Európsky fond regionálneho rozvoja
Integrovaný regionálny operačný program


Dokumentumtár
Fotógaléria
Videógaléria

FACEBOOK

Csemadok 75 – ünnepi hétvége színházzal Csábon
2024-04-07

Megemlékezés

A Csemadok alapításának 75. évfordulója alkalmából a Csábi Alapszervezet ünnepi hétvégére hívja az érdeklődőket 2024. április 12-én és 13-án.

Pénteken 18.00 órától ünnepi évzáró-évkezdő összejövetelre várják a tagságot és az érdeklődőket az Alapiskolába. Megtudhatjuk milyen volt a szervezet 2023-as éve, mit terveznek 2024-re, új Csemadok vezetőséget választanak és az ünnep kapcsán díjátadóra is sor kerül.

Másnap, szombaton este pedig folytatódik a Csábi Színházi Esték sorozat az Alapiskola közösségi termében. 19.00 órától a Papa különböző hangszereken hegedül című színházi előadás lesz látható Lajos András színművésszel, aki évekig a Vígszínház színésze volt, jelenleg a Miskolci Nemzeti Színház tagja. Olyan filmsorozatokban is láthattunk őt, mint A mi kis falunk, a Doktor Balaton, a Terápia.

Az Egy - vagy két - lakodalom pontos leírása (monodráma a BÚCSI JAZZ zenekar megalakulásáról) alcímű előadás szellemesen megírt, poénokkal és sajátos humorral fűszerezett szövegéből megtudjuk, hogy miként alakult meg, utazgatott egy Zetor traktor pótkocsiján és érezte magát a vidéki lakodalmakban a zenekar.

A darab a szerző édesapját idézi meg, aki miután 1948. február 6-án hazatért a II. világháború alatt túlélt hadifogságból, kiötlötte, hogy bármi áron zenekart alapít. E szándékát az indokolta, hogy akkoriban Búcson és annak környékén nagy volt a házasulási kedv, ám ott a közkedvelt Pepes zenekaron kívül más banda nem létezett. Bár az édesapa egyetlen hangszeren sem tudott játszani, de leporolta a korábban egy munkácsi özvegyasszonytól kapott hegedűjét, s összeverbuválta a különféle hangszerekkel rendelkező helyi embereket.

Az előadásra a belépődíj összege tetszőleges, a Csemadok tagoknak ingyenes. Az előadás hossza kb. 65 perc szünet nélkül.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők, a Csemadok Csábi Alapszervezete. Ünnepeljünk közösen!

 
< Előző   Következő >

ELÉRHETŐSÉGEK

Csábi községhivatal
Szeder Fábián utca 320/162
Tel: +421 47 488 22 11
Mob: +421 903 700 005

SZAVAZÁS

Milyen kapcsolata van Csáb községgel?
 

PILLANATKÉPEK

FIGYELEM!

Tudsz egy készülő rendezvényről, eseményről községünkben?
Történt valami községünkben, amiről nem számoltunk be?
Készítettél olyan fotót, ami községünkkel kapcsolatos?

Értesíts minket, küldj üzenetet, küldj képet a Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. emailcímre.
Köszönjük