• Slovenský
  • Magyar

Hirdetőtábla
Részletes Csáb Térkép - Geoportál

Dokumentumtár
Fotógaléria
Videógaléria

AKTUÁLIS PROJEKTEK

Program obnovy dediny - Evolučná záhrada

FIGYELEM!

Tudsz egy készülő rendezvényről, eseményről községünkben?
Történt valami községünkben, amiről nem számoltunk be?
Készítettél olyan fotót, ami községünkkel kapcsolatos?

Értesíts minket, küldj üzenetet, küldj képet a Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. emailcímre.
Köszönjük

FACEBOOK

Csábi Szeder Fábián Dalegylet


Csábi Szeder Fábián Dalegylet

Csábi Szeder Fábián Dalegylet

Vezetőség:

Karnagy
- Dr. Tóth Árpád
Ügyvezető
- Ing. Zaťko Ervin
Elérhetőségek:
Cím: Záhradná 1, 99125 Csáb
Tel: +421 905 560858, +36 70 9426099
E-mail: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.
Web: www.dalegylet.com
Facebook: Dalegylet

A Csábi Szeder Fábián Dalegylet 2000-ben alakult csábi és lukanényei fiatalokból. Az együttes összetételében Szlovákia egyik legfiatalabb felnőtt énekkara.

Fennállásuk alatt Szlovákia egyik vezető magyar amatőr együttesévé kovácsolódtak. Olyan előkelő helyszíneken hallgathatta előadásukat a közönség, mint a budapesti Mátyás-templom, Zeneakadémia, Művészetek Palotája, Parlament, Millenáris Teátrum. A jubileumi XV. Kodály-Napokon 2011 májusában fennállásuk legjobb eredményét érték el azzal, hogy Szlovákia 4. legjobb magyar ajkú kórusaként rangsorolta őket a zsűri.

Az énekkar büszke arra, hogy nevéhez számos kórusmű ősbemutatója fűződik. 2008-ban hívták életre a Hajnalok Völgye - Kortárs Kórusfesztivál Csábon elnevezésű rendezvénysorozatot, amely valódi kortárszene-mozgalommá nőtte ki magát Szlovákiában: Csáb 7-8 új kórusmű világpremierének a helyszíne minden évben. Bővebb információk a www.fesztival.dalegylet.com oldalon.

Hajnalok Völgye

A helyi Csemadokkal közösen évente több rendezvény szervezését végzik (Március 15-i megemlékezés, Csábi ORGONAest, Karácsonyi koncert), 2008-tól CD-n is megjelentetik a Hajnalok Völgye koncerteket és 2012-ben két könyvet adtak ki (Hajnalok Völgye – Öt év ősbemutatói 2008-2012, Csáb Faluba' – Csábi népdalok Kodály Zoltán 1910-es gyűjtéséből).

Karnagyuk Dr. Tóth Árpád , aki ének-zenetanárként, karvezetőként, zeneelmélet-tanárként és szolfézstanárként végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, 2011-ben pedig doktori fokozatot szerzett ugyanott. Középiskolásoknak oktat ének-zenét és kultúrtörténetet, valamint a kecskeméti Kodály Intézetben tanít karvezetést és kórusirodalmat, emellett pedig több énekkart vezet Magyarországon, a Felvidéken és Erdélyben is. Lantos-díjas karnagy, munkásságát Artisjus-díjjal, és Vass Lajos Emlékplakettel is elismerték.

Bővebb információk a WWW.DALEGYLET.COM oldalon.

Csábi Szeder Fábián Dalegylet
 

ELÉRHETŐSÉGEK

Csábi községhivatal
Szeder Fábián 320/162
Tel: +421 47 488 22 11
Mob: +421 903 700 005
Fax: +421 47 488 22 11

SZAVAZÁS

Milyen kapcsolata van Csáb községgel?
 

PILLANATKÉPEK

IDŐJÁRÁS

IT PARTNER

OPENnet.sk - WEBdesign & Solution

STATISZTIKA

Hírek: 2497

Látogatók: 7446533