• Slovenský
  • Magyar

Hirdetőtábla
Részletes Csáb Térkép - Geoportál

AKTUÁLIS PROJEKTEK


Kerti komposztáló minden házhoz

Rekonštrukcia Obecného Úradu
Rekonštrukcia Obecného Úradu

Dokumentumtár
Fotógaléria
Videógaléria

FIGYELEM!

Tudsz egy készülő rendezvényről, eseményről községünkben?
Történt valami községünkben, amiről nem számoltunk be?
Készítettél olyan fotót, ami községünkkel kapcsolatos?

Értesíts minket, küldj üzenetet, küldj képet a Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. emailcímre.
Köszönjük

FACEBOOK

Kultúra
ITEFESZT tehetségkutató Csábon
2016-05-13

Share this!


2016. május 15-én 15 órától Csábon rendezik meg a Nagykürtösi járás Ifjú Tehetségek Fesztiválját (ITEFESZT). Mindenkit szeretettel várunk a alapiskola közössége termében. A rendezvényen fellép a tavalyi győztesek.

A fesztiválon a Biblia pauperum - Középkori faliképek című kiállítás is megtekinthető lesz. A belépés ingyenes.

 
Májusfa állítás és májusi tábortűz
2016-05-06

Share this!

Szombaton, május 7-én fogják falunk fiataljai felállítani a májusfákat a templomhoz, parkhoz és a lányokhoz :-) Gyülekező a szabadtéri színpadnál 8 órakor.

Este 8-tól pedig mindenkit szeretettel várnak a Meggy patakba, ahol tábortűz és zene várja a szórakozni vágyókat.

 
Cikkek a KÜRTÖS áprilisi számából
2016-04-27

Share this!

A Kürtös havilap április számában cikkek jelentek meg Csábbal kapcsolatban. Akik lemaradtak most elolvashatják.

 
Csábi ORGONAest 6
2016-04-22

Share this!
Idén immár 6. alkalommal kerül megrendezésre a Csábi ORGONAest sorozat, melyet a Csemadok Csábi Alapszervezete és a Csábi Szeder Fábián Dalegylet rendez. Az egy órás koncert keretében egy újabb elismert orgonaművész mutatja be repertoárját, mely korokon és műfajokon átívelve ismerteti meg a hallgatókat a hangszerek királynőjeként is emlegetett zeneszerszámmal.

Igaz a koncerten az orgona játssza a főszerepet, ugyanakkor a meghívott előadóművész a Csábi Szeder Fábián Dalegylettel, a helyi zeneiskola gyermekkarával, valamint Híves Mária és Híves Boglárka szólistákkal együtt is előad műveket. A felcsendülő darabokhoz rövid kommentárok is elhangzanak majd a budapesti Dr. Tóth Árpád tolmácsolásában, melyek segítik a művek megértését, illetve érdekesebbé teszik a darabok követését felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Az orgonaművész játékát, aki a karzaton játszik a közönség is láthatja kamerák és kivetítő segítségével.


Ezúttal az erdélyi származású Tóth Rita Zsófia orgonaművész szólaltatja meg a csábi templom hangszerét és mutatja be különleges műsorát.

Mindenkit nagy szeretettel várnak 2016. május 1-jén vasárnap 17 órakor Csábon a római katolikus templomban! A KONCERT INGYENES.

Bővebb információk az aTEMPO.sk zenei portálon, amely az esemény médiapartnere.

A rendezvény fő támogatója a Szlovák kormányhivatal.

 
Fotógaléria: Ünnepi program és előadás
2016-04-01

Share this!

A Csábi Szeder Fábián Dalegylet még a 2000-es évek elején indította útjára a kicsit rendhagyó ünnepi programját az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére, melynek keretében a megemlékezést kísérő programokkal színesítik. Nem volt ez másképp idén sem.

Az ünnepség első részében a helyi alapiskola diákjainak műsorán keresztül visszatekinthettünk a forradalmi eseményekre. Ezt követte a mára már rendszeresen közreműködő Ipolybalogi Művészeti Alapiskola Csábi tagozatának zenés összeállítása, akikhez Máth Bianka csatlakozott a nagykürtösi zeneiskolából.

Idén az első vendégeink Olaszországból és Magyarországról érkeztek. Elisa Fusto és Baráz Ádám zongoraduót mutatott be Kossuth Induló címmel. Majd az első részt Híves Mária éneke zárta, aki Erkel Ferenc Bánk bán operájából mutatta be az Álmodj szelíden című áriát.

A program keretében egy különleges előadásnak is szem- és fültanúi lehettünk. Trajtler Dóra Ágnes történész, a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karának oktatója Budapestről falunk szülötte, Szeder Fábián szemszögéből mutatta be az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeit.

A műsor vége felé ismét az olasz-magyar duót láthattuk a színpadon, akik Mozart D-dúr Szonátájával kápráztatták el a szépszámú közönséget.

Természetesen nem hiányozhatott a Csábi Szeder Fábián Dalegylet sem az eseményről, akik nyitották és zárták a rendezvényt. A kórus és a zeneiskola énekkara közös előadásában elhangzott egy ősbemutató is, egy forradalommal kapcsolatos népdal feldolgozása (Tóth Árpád szerzeménye).

 
A gyerekek Csábi Színházi Estje képekben
2016-03-29

Share this!

A Csábi Színházi Esték sorozat keretében március 12-én községünkbe látogatott a Térszínház, akik bemutatták a Pinkó és a szegényember című bukovinai székely népmesét. A sikeres rendezvényről itt találnak fotókat:

 
Ünnepi zenés program és egy különleges előadás
2016-03-09

Share this!

Az MKP és a CSEMADOK helyi szervezeteinek közös rendezésében 2016. március 13-án vasárnap 16.00-tól az alapiskola közösségi termében megemlékezést tartunk az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére.

Az ünnepi programban közreműködik Elisa Fusto zongoraművész Olaszországból, Baráz Ádám zongoraművész Magyarországról, Híves Mária szólóénekes, a Csábi Szeder Fábián Dalegylet, valamint a zeneiskola és alapiskola diákjai.

A program keretében egy különleges előadásnak lehetünk a szem- és fültanúi AZ 1848/49-ES FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC SZEDER FÁBIÁN SZEMÉVEL címmel. Az előadó Trajtler Dóra Ágnes történész, a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karának oktatója Budapestről.

A rendezvény után mindenkit szeretettel várunk egy kis megvendégelésre. A belépés ingyenes.

 
Csábi Színházi Esték: Pinkó és a szegényember - mesejáték
2016-03-08

Share this!

Egy újabb előadásra kerül sor a Csábi Színházi Esték sorozatunk keretében. A Csábi Alapiskola és Csáb község szervezésében a Térszínház mutatkozik be nálunk.

Ezúttal Pinkó és a szegényember című bukovinai székely népmesét láthatjuk az előadásukban. Rendező Bucz Hunor, zene Bucz Magor, a szereplők pedig Bódi Beáta, Kecskeméti Róbert, Kovács J. István, Szamosvári Gyöngyvér és Téglás Márton.

Mindenkit szeretettel várunk a Csábi Alapiskola közösségi termébe 2016. március 12-én szombaton 15 órára.

A belépés ingyenes. Támogassuk a kultúrát jelenlétünkkel!

 
Új fotók a galériában
2016-02-29

Share this!

Új képek kerültek a galériába:

 
Újabb Csábi Színházi Esték képekben
2016-02-24

Share this!

A Csábi Színházi Esték sorozat keretében február 13-án községünkbe látogatott a Kossuth-díjas Boráros Imre és színháza, akik bemutatták Csáky Pál Hit és hűség (Történelmi visszapillantás 1889 – 1989) című színpadi játékát. A sikeres rendezvényről itt találnak fotókat:

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 61 - 80 / 319

ELÉRHETŐSÉGEK

Csábi községhivatal
Szeder Fábián 320/162
Tel: +421 47 488 22 11
Mob: +421 903 700 005
Fax: +421 47 488 22 11

SZAVAZÁS

Milyen kapcsolata van Csáb községgel?
 

PILLANATKÉPEK

IDŐJÁRÁS