• Slovenský
  • Magyar

Hirdetőtábla
Részletes Csáb Térkép - Geoportál

Dokumentumtár
Fotógaléria
Videógaléria

AKTUÁLIS PROJEKTEK

Program obnovy dediny - Evolučná záhrada

FIGYELEM!

Tudsz egy készülő rendezvényről, eseményről községünkben?
Történt valami községünkben, amiről nem számoltunk be?
Készítettél olyan fotót, ami községünkkel kapcsolatos?

Értesíts minket, küldj üzenetet, küldj képet a Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. emailcímre.
Köszönjük

FACEBOOK

Kultúra
szederFESZT 2015
2015-05-24

Share this!

Első alkalommal kerül megrendezésre június 27-én és 28-án községünkben a szederFESZT zenei-kulturális fesztivál, mely koncerteket, programokat (lovaskocsizás, íjászat, kézműves foglalkozások, tombola…) tartogat mindkét nap.

A belépés díjtalan, de aki szeretné támogatni ezt a kezdeményezést egyedi szederFESZT-es karszalagért cserében megteheti ezt majd a helyszínen.A részletes program :

Bővebben...
 
ITEFESZT tehetségkutató Csábon
2015-05-19

Share this!


2015. május 24-én 15 órától Csábon rendezik meg a Nagykürtösi járás Ifjú Tehetségek Fesztiválját (ITEFESZT). Mindenkit szeretettel várunk a alapiskola közössége termében. A rendezvényen fellép a tavalyi győztes, Klacso Stella és a csábi Unlimited Souls zenekar is.

A fesztiv'lon A magyar szentek középkori templomainkban című kiállítás is megtekinthető lesz. A belépés ingyenes.

 
Fotógaléria: Májusfa állítás és májusi tábortűz
2015-05-18

Share this!

Fotó: Balga Marcel
 
Májusfa állítás és májusi tábortűz
2015-05-15

Share this!

Szombaton, május 16-án fogják falunk fiataljai felállítani a májusfákat a templomhoz, parkhoz és a lányokhoz :-) Gyülekező a szabadtéri színpadnál 9 órakor.

Este 8-tól pedig mindenkit szeretettel várnak a Meggy patakba, ahol tábortűz és zene várja a szórakozni vágyókat.
 
Fotógaléria: Jubileumi ORGONAest
2015-05-14

Share this!

Május 10-én ötödször került megrendezésre a Csábi ORGONAest, ahol Horváth Márton Levente budapesti orgonaművész, a Csábi Szeder Fábián Dalegylet és karnagya Tóth Árpád, a helyi gyerekkar és karnagyuk Zaťko Veronika, valamint szólistaként Híves Mária és Híves Boglárka mutatkozott be.


A koncertről videofelvétel is készült. Érdeklődni a Húšťava Ferencnél lehet.

Az eseményről az aTEMPO.sk is beszámolt.
 
Cikkek a KÜRTÖS márciusi számából
2015-05-14

Share this!
 A Kürtös havilap márciusi számában cikkek jelentek meg Csábbal kapcsolatban. Akik lemaradtak most elolvashatják.


 
Csábi ORGONAest 5
2015-05-06

Share this!
Első jubileumához érkezett a Csábi ORGONAest sorozat, melyet a Csemadok Csábi Alapszervezete és a Csábi Szeder Fábián Dalegylet rendez. Immár ötödször, egy órás koncert keretében elismert orgonaművész mutatja be repertoárját, mely korokon és műfajokon átívelve ismerteti meg a hallgatókat a hangszerek királynőjeként is emlegetett zeneszerszámmal.

Bár a koncerten az orgona játssza a főszerepet, ugyanakkor a meghívott előadóművész kórussal, énekes szólistával együtt is előad műveket. A felcsendülő darabokhoz rövid kommentárok is elhangzanak majd, melyek segítik a művek megértését, illetve érdekesebbé teszik a darabok követését felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Az orgonaművész játékát, aki a karzaton játszik a közönség is láthatja kamerák és kivetítő segítségével.


Idén a Budapestről érkező Horváth Márton Levente fiatal orgonaművész, zeneszerző szólaltatja meg a csábi templom orgonáját és mutatja be különleges műsorát.

Mindenkit nagy szeretettel várunk 2015. május 10-én vasárnap 17 órakor Csábon a római katolikus templomban! A belépés ingyenes.

Bővebb információk az aTEMPO.sk zenei portálon, amely az esemény médiapartnere.

A rendezvény fő támogatója a Szlovák kormányhivatal.

 
Mutassuk meg örökségünket!
2015-03-31

Share this!

Áprilisban nyílik községünk falumúzeuma az Alapiskola épületében. Hogy a kiállított tárgyak a lehető legjobban mutassák be községünk múltját, felhívást intézünk a lakosok felé:

Kiállítás céljára gyűjtjük azon használati, dísz és egyéb tárgyakat (pl. ruhaneműk, szerszámok, bútorok, szobadíszek, stb.), melyek az itt élő őseink hagytak ránk. Minden tárgy a felajánló tulajdona marad és neve feltüntetésre kerül a kiállított darabnál. Kérjük, aki teheti március végéig, április elejéig jelentkezzen a községi hivatalon.

Fogjuk össze, hogy minél teljesebb legyen falunk múzeuma.
 
Cikk a KÜRTÖS februári számából
2015-03-24

Share this!
 A Kürtös havilap februári számában cikk jelentek meg Csábbal kapcsolatban. Akik lemaradtak most elolvashatják.


 
Fotógaléria: Ünnepi program, könyvbemutató és kiállítás
2015-03-17

Share this!

A hagyományokhoz híven idén is ünnepi program került megrendezésre az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére.

Az ünnepség első részében az alapiskola diákjainak műsorán keresztül visszatekinthettünk a forradalmi eseményekre. Ezt követte az Ipolybalogi Művészeti Alapiskola Csábi tagozatának zenés összeállítása. Az első részt Híves Mária éneke zárta.

A Csábi Szeder Fábián Dalegylet hagyományosan nyitották és zárták a rendezvényt. A kórus előadásában elhangzott egy ősbemutató is, a forradalommal kapcsolatos népdalok feldolgozása, melyet közösen adtak elő a művészeti iskola énekeseivel.

Az idei rendezvény keretében került bemutatásra a Dohnányi Pozsonyi Motettái című kiadvány, mely a Csemadok helyi szervezetének újabb zenés könyve. A Pozsonyban született Dohnányi Ernő kórusműveit tartalmazó kötetet a szerkesztő Dr. Tóth Árpád mutatta be. A kötetben szereplő műveket a kecskeméti Kodály Intézet nemzetközi (nigériai, argentin, ausztrál, malajziai és ír) hallgatóiból alakult férfi énekegyüttes adta elő.

Az ünnepély előtt és után megtekinthetőek voltak az alapiskolánkban 1965-től 1976-ig végzett diákok tablói.

Az eseményről az aTEMPO.sk is beszámolt .

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 61 - 80 / 284

ELÉRHETŐSÉGEK

Csábi községhivatal
Szeder Fábián 320/162
Tel: +421 47 488 22 11
Mob: +421 903 700 005
Fax: +421 47 488 22 11

SZAVAZÁS

Milyen kapcsolata van Csáb községgel?
 

PILLANATKÉPEK

IDŐJÁRÁS

IT PARTNER

OPENnet.sk - WEBdesign & Solution

STATISZTIKA

Hírek: 2414

Látogatók: 6856188

HÍRLEVÉL

Regisztráljon, ha szeretne értesítést kapni az újdonságokról!