• Slovenský
  • Magyar

Hirdetőtábla
Részletes Csáb Térkép - Geoportál

AKTUÁLIS PROJEKTEK


Kerti komposztáló minden házhoz

Rekonštrukcia Obecného Úradu
Rekonštrukcia Obecného Úradu

Dokumentumtár
Fotógaléria
Videógaléria

FIGYELEM!

Tudsz egy készülő rendezvényről, eseményről községünkben?
Történt valami községünkben, amiről nem számoltunk be?
Készítettél olyan fotót, ami községünkkel kapcsolatos?

Értesíts minket, küldj üzenetet, küldj képet a Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. emailcímre.
Köszönjük

FACEBOOK

Kultúra
VIDEO – Csábi ORGONAest 3
2013-06-02

Share this!

Május 19-én a harmadik Csábi ORGONAesten Elischer Balázs orgonaművész, a Csábi Szeder Fábián Dalegylet és karnagya Tóth Árpád, valamint szólistaként Híves Mária, furulyásokként Novák Bernadett és Híves István, fagottosként pedig a bukaresti román vendégművész, Theodor Valentin Iliescu mutatkozott be.

Aki nem tudott részt venni most megtekintheti az egész koncertet a Húšťava VIDEO production -nak köszönhetően.
 
Elkelt a Hajnalok Völgye Kortárs különdíj
2013-06-02

Share this!
XV. Csengő Énekszó gyermek- és ifjúsági kórusfesztivál gálaestjén május 31-én ismét átadásra került a Hajnalok Völgye kortárs különdíj . Idén a zsűri megítélése szerint a párkányi Liszt Ferenc Művészeti Alapiskola Primula Énekkara kapta ezt az elismerést.

A díjat a Csábi Szeder Fábián Dalegylet tagjai és egyben a Hajnalok Völgye - kortárs kórusfesztivál Csábon elnevezésű rendezvény szervezői ajánlották fel annak a kórusnak, mely a zsűri megítélése szerint a legjobban interpretált mai, élő zeneszerzőtől származó kórusművet.

Az egyedi tervezésű üvegdíjat a kórus karnagya Hanza Rolanda a Hajnalok Völgye művészeti vezetőjétől, Tóth Árpádtól vehette át.
Bővebben...
 
HAJNALOK VÖLGYE - KORTÁRS KÜLÖNDÍJ ÁTADÁSA
2013-05-28

Share this!
 A Hajnalok Völgye - kortárs kórusfesztivál Csábon elnevezésű rendezvény további lépéseket is tesz a kortárs zene népszerűsítéséért.

A 2013. május 30-án és 31-én Érsekújvárott megrendezésre kerülő szlovákiai magyar gyermekkarok országos versenyén, a XV. Csengő Énekszó fesztiválon részesülhet újabb énekkar a Hajnalok Völgye - kortárs különdíjban.

Az elismerést a fesztivál szervezői, a Csábi Szeder Fábián Dalegylet ajánlja fel annak a kórusnak, mely a zsűri megítélése szerint a legjobban interpretál mai, élő zeneszerzőtől származó kórusművet.

Bővebben a fesztivál honlapján: www.fesztival.dalegylet.com
 
Ifjú tehetségek járási versenye
2013-05-27

Share this!
Május 26-án első alkalommal rendezték meg Apátújfaluban az Ifjú tehetségek járási versenyét, ahol Csáb is képviseltette magát a közel 30 fellépő között.

Az énekes kategóriában indult Csécs Miklós, valamint Híves Boglárka aki 2. helyezést ért el, hangszeres kategóriában pedig Balga Tamás aki a 3. helyen végzett.

Gratulálunk nekik!

 
Programajánló
2013-05-24

Share this!

CsemadokA Csemadok helyi alapszervezete meghív minden érdeklődőt a Csemadok járási szervezete által rendezett eseményekre:

Május 24-28., Mikszáth napok – Meghívó
Június 2. 14:00, Juniális 2013 – Meghívó
Június 7. 16:00, Balassi éneke – Kékkői vár

 
Sikeres harmadik ORGONAest
2013-05-21

Share this!
Május 19-én mintegy százan élvezhették az immár harmadszor megrendezésre került ORGONAestet, ahol Elischer Balázs orgonaművész, a Csábi Szeder Fábián Dalegylet és karnagya Tóth Árpád, valamint szólistaként Híves Mária, furulyásokként Novák Bernadett és Híves István, fagottosként pedig a bukaresti román vendégművész, Theodor Valentin Iliescu mutatkozott be.

A koncertről videófelvétel is készült. Érdeklődni a Dalegylet elérhetőségein lehet.

 
Művészeti iskolák közös koncertje képekben
2013-05-21

Share this!
A balassagyarmati zeneiskola és a csábi művészeti iskola diákjai közös koncertet adtak az alapiskola zenetermében.

Aki nem látta most megtekintheti a képes beszámolót.

 
Csábi ORGONAest 3
2013-05-13

Share this!
Csábi ORGONAest 3A Csemadok Csábi Alapszervezete és a Csábi Szeder Fábián Dalegylet 2013-ban is folytatja kezdeményezését, és megrendezi a rendhagyó Csábi ORGONAest harmadik évadát.
Május 19-én, vasárnap a Debrecenből érkező Elischer Balázs orgonaművész szólaltatja meg a templom orgonáját. Kórusunk mellett fellépnek még fúvós hangszeresek Szlovákiából és Romániából. A felcsendülő darabokhoz rövid kommentárok is elhangzanak majd, melyek segítik a művek megértését.
Újdonság a harmadik évadban, hogy az orgonaművész játékát, aki a karzaton játszik most már a közönség is láthatja kamerák és kivetítő segítségével. Reményeink szerint így még nagyobb élmény lesz a koncert.
Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk vasárnap 17:00-kor a csábi római katolikus templomba. A belépés díjtalan.
Bővebben...
 
Közös koncert
2013-05-13

Share this!
Közös koncert2013. május 16-án csütörtökön 16.30-tól a balassagyarmati zeneiskola és a csábi művészeti iskola diákjai közös koncerted adnak az alapiskola zenetermében.

Mindenkit szeretettel várunk erre a nemzetközi rendezvényre.
 
Celeng Mária a János Vitézben
2013-04-29

Share this!
2013. április 25-én Budapestre az Erkel Színházba látogattak el községünk és a környező falvak lakosai. Itt mutatták be a János Vitéz daljáték változatát, melyben Celeng Mária énekesnőnk Iluska szerepébe bújt.

Nagy élmény volt mindenkinek.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 181 - 200 / 326

ELÉRHETŐSÉGEK

Csábi községhivatal
Szeder Fábián 320/162
Tel: +421 47 488 22 11
Mob: +421 903 700 005
Fax: +421 47 488 22 11

SZAVAZÁS

Milyen kapcsolata van Csáb községgel?
 

PILLANATKÉPEK

IDŐJÁRÁS