• Slovenský
  • Magyar

Hirdetőtábla
Részletes Csáb Térkép - Geoportál

Dokumentumtár
Fotógaléria
Videógaléria

AKTUÁLIS PROJEKTEK

Program obnovy dediny - Evolučná záhrada

FIGYELEM!

Tudsz egy készülő rendezvényről, eseményről községünkben?
Történt valami községünkben, amiről nem számoltunk be?
Készítettél olyan fotót, ami községünkkel kapcsolatos?

Értesíts minket, küldj üzenetet, küldj képet a Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. emailcímre.
Köszönjük

FACEBOOK

Kultúra
VIDEO – Csábi ORGONAest 3
2013-06-02

Share this!

Május 19-én a harmadik Csábi ORGONAesten Elischer Balázs orgonaművész, a Csábi Szeder Fábián Dalegylet és karnagya Tóth Árpád, valamint szólistaként Híves Mária, furulyásokként Novák Bernadett és Híves István, fagottosként pedig a bukaresti román vendégművész, Theodor Valentin Iliescu mutatkozott be.

Aki nem tudott részt venni most megtekintheti az egész koncertet a Húšťava VIDEO production -nak köszönhetően.
 
Elkelt a Hajnalok Völgye Kortárs különdíj
2013-06-02

Share this!
XV. Csengő Énekszó gyermek- és ifjúsági kórusfesztivál gálaestjén május 31-én ismét átadásra került a Hajnalok Völgye kortárs különdíj . Idén a zsűri megítélése szerint a párkányi Liszt Ferenc Művészeti Alapiskola Primula Énekkara kapta ezt az elismerést.

A díjat a Csábi Szeder Fábián Dalegylet tagjai és egyben a Hajnalok Völgye - kortárs kórusfesztivál Csábon elnevezésű rendezvény szervezői ajánlották fel annak a kórusnak, mely a zsűri megítélése szerint a legjobban interpretált mai, élő zeneszerzőtől származó kórusművet.

Az egyedi tervezésű üvegdíjat a kórus karnagya Hanza Rolanda a Hajnalok Völgye művészeti vezetőjétől, Tóth Árpádtól vehette át.
Bővebben...
 
HAJNALOK VÖLGYE - KORTÁRS KÜLÖNDÍJ ÁTADÁSA
2013-05-28

Share this!
 A Hajnalok Völgye - kortárs kórusfesztivál Csábon elnevezésű rendezvény további lépéseket is tesz a kortárs zene népszerűsítéséért.

A 2013. május 30-án és 31-én Érsekújvárott megrendezésre kerülő szlovákiai magyar gyermekkarok országos versenyén, a XV. Csengő Énekszó fesztiválon részesülhet újabb énekkar a Hajnalok Völgye - kortárs különdíjban.

Az elismerést a fesztivál szervezői, a Csábi Szeder Fábián Dalegylet ajánlja fel annak a kórusnak, mely a zsűri megítélése szerint a legjobban interpretál mai, élő zeneszerzőtől származó kórusművet.

Bővebben a fesztivál honlapján: www.fesztival.dalegylet.com
 
Ifjú tehetségek járási versenye
2013-05-27

Share this!
Május 26-án első alkalommal rendezték meg Apátújfaluban az Ifjú tehetségek járási versenyét, ahol Csáb is képviseltette magát a közel 30 fellépő között.

Az énekes kategóriában indult Csécs Miklós, valamint Híves Boglárka aki 2. helyezést ért el, hangszeres kategóriában pedig Balga Tamás aki a 3. helyen végzett.

Gratulálunk nekik!

 
Programajánló
2013-05-24

Share this!

CsemadokA Csemadok helyi alapszervezete meghív minden érdeklődőt a Csemadok járási szervezete által rendezett eseményekre:

Május 24-28., Mikszáth napok – Meghívó
Június 2. 14:00, Juniális 2013 – Meghívó
Június 7. 16:00, Balassi éneke – Kékkői vár

 
Sikeres harmadik ORGONAest
2013-05-21

Share this!
Május 19-én mintegy százan élvezhették az immár harmadszor megrendezésre került ORGONAestet, ahol Elischer Balázs orgonaművész, a Csábi Szeder Fábián Dalegylet és karnagya Tóth Árpád, valamint szólistaként Híves Mária, furulyásokként Novák Bernadett és Híves István, fagottosként pedig a bukaresti román vendégművész, Theodor Valentin Iliescu mutatkozott be.

A koncertről videófelvétel is készült. Érdeklődni a Dalegylet elérhetőségein lehet.

 
Művészeti iskolák közös koncertje képekben
2013-05-21

Share this!
A balassagyarmati zeneiskola és a csábi művészeti iskola diákjai közös koncertet adtak az alapiskola zenetermében.

Aki nem látta most megtekintheti a képes beszámolót.

 
Csábi ORGONAest 3
2013-05-13

Share this!
Csábi ORGONAest 3A Csemadok Csábi Alapszervezete és a Csábi Szeder Fábián Dalegylet 2013-ban is folytatja kezdeményezését, és megrendezi a rendhagyó Csábi ORGONAest harmadik évadát.
Május 19-én, vasárnap a Debrecenből érkező Elischer Balázs orgonaművész szólaltatja meg a templom orgonáját. Kórusunk mellett fellépnek még fúvós hangszeresek Szlovákiából és Romániából. A felcsendülő darabokhoz rövid kommentárok is elhangzanak majd, melyek segítik a művek megértését.
Újdonság a harmadik évadban, hogy az orgonaművész játékát, aki a karzaton játszik most már a közönség is láthatja kamerák és kivetítő segítségével. Reményeink szerint így még nagyobb élmény lesz a koncert.
Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk vasárnap 17:00-kor a csábi római katolikus templomba. A belépés díjtalan.
Bővebben...
 
Közös koncert
2013-05-13

Share this!
Közös koncert2013. május 16-án csütörtökön 16.30-tól a balassagyarmati zeneiskola és a csábi művészeti iskola diákjai közös koncerted adnak az alapiskola zenetermében.

Mindenkit szeretettel várunk erre a nemzetközi rendezvényre.
 
Celeng Mária a János Vitézben
2013-04-29

Share this!
2013. április 25-én Budapestre az Erkel Színházba látogattak el községünk és a környező falvak lakosai. Itt mutatták be a János Vitéz daljáték változatát, melyben Celeng Mária énekesnőnk Iluska szerepébe bújt.

Nagy élmény volt mindenkinek.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 141 - 160 / 286

ELÉRHETŐSÉGEK

Csábi községhivatal
Szeder Fábián 320/162
Tel: +421 47 488 22 11
Mob: +421 903 700 005
Fax: +421 47 488 22 11

SZAVAZÁS

Milyen kapcsolata van Csáb községgel?
 

PILLANATKÉPEK

IDŐJÁRÁS

IT PARTNER

OPENnet.sk - WEBdesign & Solution

STATISZTIKA

Hírek: 2448

Látogatók: 7067373

HÍRLEVÉL

Regisztráljon, ha szeretne értesítést kapni az újdonságokról!