• Slovenský
  • Magyar

Hirdetőtábla
Részletes Csáb Térkép - Geoportál

AKTUÁLIS PROJEKTEK


Kerti komposztáló minden házhoz

Rekonštrukcia Obecného Úradu
Rekonštrukcia Obecného Úradu

Dokumentumtár
Fotógaléria
Videógaléria

FIGYELEM!

Tudsz egy készülő rendezvényről, eseményről községünkben?
Történt valami községünkben, amiről nem számoltunk be?
Készítettél olyan fotót, ami községünkkel kapcsolatos?

Értesíts minket, küldj üzenetet, küldj képet a Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. emailcímre.
Köszönjük

FACEBOOK

Kultúra
Fotógaléria: Jubileumi ORGONAest
2015-05-14

Share this!

Május 10-én ötödször került megrendezésre a Csábi ORGONAest, ahol Horváth Márton Levente budapesti orgonaművész, a Csábi Szeder Fábián Dalegylet és karnagya Tóth Árpád, a helyi gyerekkar és karnagyuk Zaťko Veronika, valamint szólistaként Híves Mária és Híves Boglárka mutatkozott be.


A koncertről videofelvétel is készült. Érdeklődni a Húšťava Ferencnél lehet.

Az eseményről az aTEMPO.sk is beszámolt.
 
Cikkek a KÜRTÖS márciusi számából
2015-05-14

Share this!
 A Kürtös havilap márciusi számában cikkek jelentek meg Csábbal kapcsolatban. Akik lemaradtak most elolvashatják.


 
Csábi ORGONAest 5
2015-05-06

Share this!
Első jubileumához érkezett a Csábi ORGONAest sorozat, melyet a Csemadok Csábi Alapszervezete és a Csábi Szeder Fábián Dalegylet rendez. Immár ötödször, egy órás koncert keretében elismert orgonaművész mutatja be repertoárját, mely korokon és műfajokon átívelve ismerteti meg a hallgatókat a hangszerek királynőjeként is emlegetett zeneszerszámmal.

Bár a koncerten az orgona játssza a főszerepet, ugyanakkor a meghívott előadóművész kórussal, énekes szólistával együtt is előad műveket. A felcsendülő darabokhoz rövid kommentárok is elhangzanak majd, melyek segítik a művek megértését, illetve érdekesebbé teszik a darabok követését felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Az orgonaművész játékát, aki a karzaton játszik a közönség is láthatja kamerák és kivetítő segítségével.


Idén a Budapestről érkező Horváth Márton Levente fiatal orgonaművész, zeneszerző szólaltatja meg a csábi templom orgonáját és mutatja be különleges műsorát.

Mindenkit nagy szeretettel várunk 2015. május 10-én vasárnap 17 órakor Csábon a római katolikus templomban! A belépés ingyenes.

Bővebb információk az aTEMPO.sk zenei portálon, amely az esemény médiapartnere.

A rendezvény fő támogatója a Szlovák kormányhivatal.

 
Mutassuk meg örökségünket!
2015-03-31

Share this!

Áprilisban nyílik községünk falumúzeuma az Alapiskola épületében. Hogy a kiállított tárgyak a lehető legjobban mutassák be községünk múltját, felhívást intézünk a lakosok felé:

Kiállítás céljára gyűjtjük azon használati, dísz és egyéb tárgyakat (pl. ruhaneműk, szerszámok, bútorok, szobadíszek, stb.), melyek az itt élő őseink hagytak ránk. Minden tárgy a felajánló tulajdona marad és neve feltüntetésre kerül a kiállított darabnál. Kérjük, aki teheti március végéig, április elejéig jelentkezzen a községi hivatalon.

Fogjuk össze, hogy minél teljesebb legyen falunk múzeuma.
 
Cikk a KÜRTÖS februári számából
2015-03-24

Share this!
 A Kürtös havilap februári számában cikk jelentek meg Csábbal kapcsolatban. Akik lemaradtak most elolvashatják.


 
Fotógaléria: Ünnepi program, könyvbemutató és kiállítás
2015-03-17

Share this!

A hagyományokhoz híven idén is ünnepi program került megrendezésre az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére.

Az ünnepség első részében az alapiskola diákjainak műsorán keresztül visszatekinthettünk a forradalmi eseményekre. Ezt követte az Ipolybalogi Művészeti Alapiskola Csábi tagozatának zenés összeállítása. Az első részt Híves Mária éneke zárta.

A Csábi Szeder Fábián Dalegylet hagyományosan nyitották és zárták a rendezvényt. A kórus előadásában elhangzott egy ősbemutató is, a forradalommal kapcsolatos népdalok feldolgozása, melyet közösen adtak elő a művészeti iskola énekeseivel.

Az idei rendezvény keretében került bemutatásra a Dohnányi Pozsonyi Motettái című kiadvány, mely a Csemadok helyi szervezetének újabb zenés könyve. A Pozsonyban született Dohnányi Ernő kórusműveit tartalmazó kötetet a szerkesztő Dr. Tóth Árpád mutatta be. A kötetben szereplő műveket a kecskeméti Kodály Intézet nemzetközi (nigériai, argentin, ausztrál, malajziai és ír) hallgatóiból alakult férfi énekegyüttes adta elő.

Az ünnepély előtt és után megtekinthetőek voltak az alapiskolánkban 1965-től 1976-ig végzett diákok tablói.

Az eseményről az aTEMPO.sk is beszámolt .

 
Ünnepi program, könyvbemutató, kiállítás
2015-03-10

Share this!

Az MKP és a CSEMADOK helyi szervezeteinek közös rendezésében 2015. március 14-én szombaton 17.00-tól megemlékezést tartunk az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére.

Az ünnepi programban közreműködnek a művészeti iskola és alapiskola diákjai, valamint a Csábi Szeder Fábián Dalegylet .

A program keretében kerül bemutatásra a Dohnányi Pozsonyi Motettái című kiadvány is, melyet a szerkesztő Dr. Tóth Árpád mutat be. A kötetben szereplő műveket a kecskeméti Kodály Intézet nemzetközi (nigériai, argentin, ausztrál, malajziai és ír) hallgatóiból alakult férfi énekegyüttes mutatja be a közönségnek.

Az ünnepély előtt és után megtekinthető lesz az alapiskolánkban 1965-től 1976-ig végzett diákok tablói.

Mindenkit szeretettel várunk az alapiskola közösségi terében.

 
Celeng Mária énekes az év csillaga Bajorországban
2015-03-03

Share this!

Celen Máriát választotta az Abendzeitung német napilap a klasszikus zene kategóriában az Év Csillagának Bajorországban.

Gratulálunk neki az újabb sikerhez.
 
Sikeres volt az első Csábi Színházi Esték rendezvény
2015-02-25

Share this!

Szombaton első alkalommal került megrendezésre a Csábi Színházi Esték az Alapiskolában kialakított új közösségi térben. A sorozat első szereplői Ipolynyékről érkeztek, akik előadásukkal három felvonásban szórakoztatták a több mint 150 érdeklődőt.

A színdarab előtt polgármesterünk Tóth Henrik üdvözölte az egybegyűlteket és megköszönte az alapiskola igazgatójának, Jaskó-Deák Gyöngyinek az elvégzett munkát, amivel sikerült kialakítani községünk új színpadát és közösségi terét.

A szünetekben lehetőség volt megtekinteni a 1965-től 1976-ig végzett diákok tablóit is.

 
Régi tablók kiállítása az Alapiskolában
2015-02-20

Share this!

Szombaton a Csábi Színházi Esték rendezvény előtt és utána Alapiskolánkban megtekinthető lesz az 1965-től 1976-ig végzett diákok tablói. Mindenkit invitálunk a kiállításra és a színházi előadásra is.
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 101 - 120 / 320

ELÉRHETŐSÉGEK

Csábi községhivatal
Szeder Fábián 320/162
Tel: +421 47 488 22 11
Mob: +421 903 700 005
Fax: +421 47 488 22 11

SZAVAZÁS

Milyen kapcsolata van Csáb községgel?
 

PILLANATKÉPEK

IDŐJÁRÁS